Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا، شبستان نوشت: حجت الاسلام «محسن قمرزاده» با اشاره به ابعاد عرفانی و معنوی عید سعید فطر، اظهار کرد: این عید در واقع حالتی را برای انسان رقم می زند که بعد از یک ماه روزه داری گویی انسان دوباره متولد شده است. اگر مردم بدانند ماه مبارک رمضان چه خبر است و چه قدر جایگاه دارد آرزو می کردند همه سال رمضان باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: درست است که از جهت ظاهری، ماه رمضان زحمت دارد و با گرما و گرسنگی و تشنگی بسیاری همراه است اما همه این مسایل برای رسیدن به یک هدیه و جایزه وصف ناشدنی است، عیدی که بزرگ ترین عید مسلمانان است، در واقع توشه ماه رمضان در عید فطر بروز و ظهور خاصی پیدا می کند. در این میان منتظران مهدی موعود(عج) در این ایام بیشترین بهره را برده اند چرا که در ایام ماه رمضان بیشترین انتظار را کشیده اند.

حجت الاسلام قمرزاده تصریح کرد: در روایت آمده: «حفظ دین و ایمان در آخرالزمان همانند نگه داشتن ذغال گداخته در کف دست است»، پس باید نسبت به مشکلات این دوران تحمل کرد تا به وصال حضرت حجت(عج) برسیم، این تمرین و تحمل سختی های روزه ها به نوعی منتظران را تربیت می کند.

وی در بخش دیگری از مباحث خود با بیان اینکه از ادعیه وارد شده در روز عید فطر خواندن دعای ندبه است، افزود: ندبه یعنی زار زار گریه کردن، در روز عید فطر دعای ندبه می خوانیم و از خداوند حاجات خود را می خواهیم اما بزرگترین حاجت و جایزه خود را ظهور حضرت حجت(عج) عنوان می کنیم.

استاد حوزه علمیه قم تاکید کرد: باید قدری دید خودمان را تغییر دهیم، ماه رمضان و قبل از آن رجب و شعبان ماه هایی هستند که انسان را تمرین می دهند تا انسان به ورزیدگی برسد، مثلا افراد رژیم غذایی می گیرند تا تناسب اندام داشته باشند، وقتی که انسان بخواهد مراقب سلامتی اش باشد باید غذا به اندازه بخورد، ماه رمضان مانند یک رژیم است اما اینجا دستورش فرق دارد و تفاوت در آن است که این رژیم علاوه بر جسم، رژیم روح هم هست.

حجت الاسلام قمرزاده با بیان اینکه بسیاری از بزرگان دین، ماه رمضان را آغاز سال خود قلمداد می کنند، گفت: آنها حالشان در این ایام بیش از دیگران دستخوش تغییرات می شود و حول حالنا را در ماه رمضان به گونه ای دیگر درک می کنند. ماه رمضان به مثابه یک تولد است و یکی از فلسفه های عید فطر بازگشت به همان فطرت انسانی است. فطر را برخی می گویند به معنای شکستن است یعنی یک ماه روزه داری و نخوردن و نیاشامیدن را بشکنیم، اما قطعا معنای فطر فقط این نیست و گویی توشه ای از رجب و شعبان و رمضان است که در یک ماه خود را به بالاترین حد رسانده و اکنون در عید فطر فرصت تجلی آن است.

وی با اشاره به روایتی از هشتمین امام شیعیان(ع)، بیان کرد: امام رضا(ع) در روایتی فرمودند: «امیرالمومنین(علیه السلام) سه شب را نمى‏ خوابید: شب بیست و سوم ماه رمضان، شب عید فطر و شب نیمه ماه شعبان؛ در این شب ها، روزی ها تقسیم و مدت عمر و هر آنچه در آن سال رخ خواهد داد، تعیین مى‏ شود». دلیل هم آن است که در این سه شب، روزی افراد و مدت عمر تقسیم می شود. از طرف دیگر روز عید فطر روز جایزه است، مثل دانش آموزی که کل سال درس می خواند تا بتواند نهایتا در امتحان ورود به دانشگاه شرکت کرده و موفق شود.

این استاد حوزه در پایان خاطرنشان کرد: در دعای قنوت نماز عید فطر خداوند همه چیز به انسان می دهد، یعنی در این دعا مولفه های فراوانی نهفته است. همچنین دعای عید فطر نیز اختصاصی است و نکته دیگر این که بر خلاف سایر اعیاد عید اتحاد مسلمین است. در روایتی از امام رضا(ع) آمده: علت اینکه عید فطر را فطر نامیده اند این است که مسلمین با هم یک جا مجتمع می شوند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۷۸۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش جنگ غزه نیویورک تایمز برنده پولیتزر ۲۰۲۴ شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کمیته جوایز پولیتزر ۲۰۲۴ جایزه بخش روزنامه‌نگاری و گزارش بین‌الملل را به روزنامه نیویورک تایمز اعطا کرد. این روزنامه به دلیل «پوشش گسترده و روشنگرانه» حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل و «پاسخ مرگبار ارتش اسرائیل» به این حمله، برنده جایزه پولیتزر در بخش «گزارش بین‌المللی» شد.

به گزارش صبا، همچنین آژانس خبری رویترز، جایزه عکاسی خبری را بابت پوشش «دست اول و فوری» حمله هفتم اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲) و واکنش اسرائیل، به دست آورد و همچنین به عنوان یک منبع مورد استناد ویژه برای «خبرنگاران و کارکنان رسانه‌ای که جنگ در غزه را پوشش می‌دهند» معرفی شد.

همچنین ولادیمیر کارا مورزا، سیاستمدار اپوزیسیون روسی زندانی و روزنامه واشنگتن پست نیز مشترکا جایزه پولیتزر را دریافت کردند. این جایزه به دلیل «انتشار یادداشت‌های این سیاستمدار روس در داخل زندان باوجود همه مخاطرات و عواقب مخالفت با ولادیمیر پوتین و اصرار بر آینده‌ای دموکراتیک برای کشورش»، به او اهدا شد. کارا مورزا در حال تحمل ۲۵ سال محکومیت خود به اتهام «خیانت» به روسیه است. این طولانی‌ترین حکم زندان برای منتقدان پوتین به شمار می‌رود.

برمبنای گزارش آسوشیتدپرس، پولیتزر از شماری از خبرنگاران آمریکایی نیز بابت گزارش‌هایشان در مورد کار کودکان مهاجر، تبعیض نژادی در سیستم قضایی و خشونت با اسلحه تجلیل کرد.

جین آن فیلیپس برای نگارش رمان «نگهبان شب» که داستان یک مادر و دختر در طول و بعد از جنگ داخلی آمریکا است، برنده جایزه بهترین رمان شد.

جایزه پولیتزر، جایزه‌ای در روزنامه‌نگاری، ادبیات و موسیقی است که هر ساله با نظارت دانشگاه کلمبیا به روزنامه‌نگاران، نویسندگان، شاعران و موسیقی‌دانان داده می‌شود. این جایزه به‌نام بنیان‌گذار آن جوزف پولیتزر، روزنامه‌نگار مجاری‌تبار آمریکایی، در سده نوزدهم نام‌گذاری شده‌است.

آقای پولیتزر به‌دلیل عشق و علاقه‌اش به روزنامه‌نگاری، مدرسه‌ای را در ایالت کلمبیا تأسیس کرد که هنوز هم یکی از معتبرترین مراکز آموزش روزنامه‌نگاری در سراسر جهان محسوب می‌شود و بسیاری از روزنامه نگاران برجسته در این محل آموزش می‌بینند. پس از راه اندازی این دانشگاه، جایزه‌ای به مبلغ ۲۵۰ هزار دلار و و همچنین بورس تحصیلی برای یک مسابقه گزارش نویسی درنظر گرفته شد. همچنین هر ساله بنیاد پولیتزر جایزه نیم‌میلیون دلاری خود را به بهترین عکس‌های خبری می‌دهد که در میان عکس‌های خبری جهان، بهترین عکس خبری افشاگرانه و جسورانه معرفی می‌شوند.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904041

دیگر خبرها

  • امیر تتلو در زندان قرآن و نهج‌البلاغه می‌خوانَد | او تمام ‌ماه رمضان را روزه گرفت و برنامه محفل که در شب‌های ‌ماه رمضان پخش می‌شد را نگاه کرد!
  • گیجگاه از کره‌ای‌ها جایزه گرفت
  • گزارش جنگ غزه نیویورک تایمز برنده پولیتزر ۲۰۲۴ شد
  • یک جایزه و یک نامزدی برای «لوتریا» در آمریکا و بلژیک
  • یک جایزه و یک نامزدی برای «لوتریا» در آمریکا و بلژیک
  • ویکتور ومبانیاما، بهترین تازه وارد سال با تمام آرا!
  • جشنواره دریای سرخ به فیلم ایرانی جایزه داد
  • دانشگاه خودباوری را در جامعه به منصه ظهور برساند
  • جایزه اصلی هات‌داکس به «انقلاب» رسید
  • دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند